Qui Som

Som un equip expert de professionals especialitzats en l’àmbit de l’educació i la salut que tenim com a formació comuna la teràpia psicomotriu de la línia del professor Bernard Aucouturier.

El nostre objectiu principal, partint d’una concepció integral de l’ésser humà, és ajudar i acompanyar als infants i adolescents en el seu procés de desenvolupament i de maduració psicològica, assegurant la coherència necessària amb la família i l’entorn educatiu.

Tariqa va ser fundat l’any 1994 per Iolanda Vives i neix com un projecte d’ajuda psicològica,  utilitzant el marc psicomotor, per donar resposta a la necessitat d’acompanyar infants, adolescents i adults amb el treball del cos, les emocions, l’acció i el moviment, i atenent i coordinant amb els seus entorns: família, escola i comunitat.

Des del curs 2004 – 2005 l’equip de psicomotricistes és estable i segueix creixent professionalment arrelant i ramificant des de l’estudi clínic i la formació d’altres professionals.

Al llarg de tots aquests anys hem esdevingut un centre de referència de la practica psicomotriu, sent pioners en grups d’ajuda terapèutica tant en infants com en adolescents.

Participem en grups de recerca i formació i per aquest motiu acollim adults en procés de formació en el camp de la psicomotricitat, la psicologia i la psicopedagogia.

Equip

Núria Martínez Sánchez

Diplomatura en Educació Social, formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier educativa i preventiva per l’AEC; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier especialització en ajuda terapèutica per l’AEC; formació en Art-teràpia en la línia Jean Pierre Klein per l’AEC, formació en   Dansa Lliure-Malkovsky per ACDLL, Diploma Elemental dels Estudis de Música-Piano al Conservatori del Liceu.

Josep Maria Ordóñez Edo

Diplomatura en Educació Especial; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier educativa i preventiva per l’AEC ; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier especialització en ajuda terapèutica per l’AEC; formació en Treball Corporal Integratiu per l’INEF.

Marta Pascual Curia

Diplomatura d’Educació Infantil; Formació en desenvolupament psicomotor per l’UAB; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier educativa i preventiva per l’AEC ; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier especialització en ajuda terapèutica per l’AEC; formació en Treball Corporal Integratiu per l’INEF, formadora a l’AEC-Asefop.

Iolanda Vives Peñalver

Llicenciatura en Filosofia i Ciències de l’Educació, secció Psicologia, especialitat Clínica, per la Universitat Central de Barcelona. – Col·legiada nº 2006 del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. – Formació en Pràctica Psicomotriu Re educativa i Terapèutica per l’Escola Municipal d’Expressió i Psicomotricitat de Barcelona “Carme Aymerich”. – Reconeguda com Formadora en Pràctica Psicomotriu Aucouturier per l’Association Europeenne des Ecoles de Formation a la Practique Psychomotrice (ASEFOP). – Formació en Integració Psico-Corporal i Integració Postural per l’Associació Catalana de Teràpia d’Integració Psico-Corporal, Marc Costa (ACTIP). – Formació base en Pedagogia Sistèmica (Institut Gestalt). Directora i coordinadora dels cursos en psicomotricitat educativa i terapèutica a l’Associació per l’expressió i la comunicació (AEC-Asefop).

Professora associada a l’UB en la Facultat de Formació del Professorat. Professora col·laboradora al departament d’expressió corporal i musical de la l’UAB.

Col·laboradors

Dani Palmada Llerena

Llicenciatura en Psicologia – Col·legiat nº 17399 del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya-; diplomatura en Fisioteràpia –Col·legiat 4907 del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya-; postgraduat en Neurorrehabilitació per l’UAB; Formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier educativa i preventiva per l’AEC; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier en ajuda terapèutica per l’AEC; Formació en Shiatsu per Zenit Shiatsu.

Carola Marimon Marimon

Llicenciatura en Psicologia per la URV (Col·legiada núm. 23575 del Col·legi Oficial de Psicòlegs), Postgrau en Teatreteràpia per l’ISEP, Postgrau en Psicomotricitat Educativa per la Universitat de Barcelona i formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier en Ajuda Terapèutica per l’AEC.

I altres especialistes complementaris als nostres serveis.