Qui Som

Som un projecte clínic de psicomotricitat, amb un equip expert de professionals especialitzats en l’àmbit de l’educació i la salut que tenim com a formació comuna la teràpia psicomotriu de la línia del professor Bernard Aucouturier.

El nostre objectiu principal, partint d’una concepció integral de l’ésser humà, és ajudar i acompanyar als infants i adolescents en el seu procés de desenvolupament i de maduració psicològica, assegurant la coherència necessària amb la família i l’entorn educatiu.

Tariqa va ser fundat l’any 1994 per Iolanda Vives i neix com un projecte d’ajuda psicològica,  utilitzant el marc psicomotor, per donar resposta a la necessitat d’acompanyar infants, adolescents i adults amb el treball del cos, les emocions, l’acció i el moviment, i atenent i coordinant amb els seus entorns: família, escola i comunitat.

Des del curs 2004 – 2005 l’equip de psicomotricistes és estable i segueix creixent professionalment arrelant i ramificant des de l’estudi clínic i la formació d’altres professionals.

Al llarg de tots aquests anys hem esdevingut un centre de referència de la practica psicomotriu, sent pioners en processos terapèutics grupals tant en infants com en adolescents.

Participem en grups de recerca i formació i per aquest motiu acollim adults en procés de formació en el camp de la psicomotricitat, la psicologia i la psicopedagogia.

 

Equip

Núria Martínez Sánchez

Diplomatura en Educació Social, formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier educativa i preventiva per l’AEC; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier especialització en ajuda terapèutica per l’AEC; formació en Art-teràpia en la línia Jean Pierre Klein per l’AEC, formació en   Dansa Lliure-Malkovsky per ACDLL, Diploma Elemental dels Estudis de Música-Piano al Conservatori del Liceu.

Josep Maria Ordóñez Edo

Diplomatura en Educació Especial; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier educativa i preventiva per l’AEC ; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier especialització en ajuda terapèutica per l’AEC; postgrau en Treball Corporal Integratiu per l’INEF.

Marta Pascual Curia

Diplomatura en Educació Infantil; Postgrau en desenvolupament psicomotor de 0-8 anys per l’UAB; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier educativa i preventiva per l’AEC ; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier especialització en ajuda terapèutica per l’AEC; Postgrau en Treball Corporal Integratiu per l’INEF;

Professora col·laboradora en el postgrau d’expert en pràctica psicomotriu educativa i preventiva de la UB. 

Iolanda Vives Peñalver

Llicenciatura en Filosofia i Ciències de l’Educació, secció Psicologia, especialitat Clínica, per la Universitat Central de Barcelona. – Col·legiada nº 2006 del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. – Formació en Pràctica Psicomotriu Re educativa i Terapèutica per l’Escola Municipal d’Expressió i Psicomotricitat de Barcelona «Carme Aymerich». – Reconeguda com Formadora en Pràctica Psicomotriu Aucouturier per l’Association Europeenne des Ecoles de Formation a la Practique Psychomotrice (ASEFOP). – Formació en Integració Psico-Corporal i Integració Postural per l’Associació Catalana de Teràpia d’Integració Psico-Corporal, Marc Costa (ACTIP). – Formació base en Pedagogia Sistèmica (Institut Gestalt). Directora i coordinadora dels cursos en psicomotricitat educativa i terapèutica a l’Associació per l’expressió i la comunicació (AEC-Asefop).

Professora associada a l’UB en la Facultat de Formació del Professorat. Professora col·laboradora al departament d’expressió corporal i musical de la l’UAB.

Col·laboradors

Carola Marimon Marimon

 Llicenciatura en Psicologia per la URV (Col·legiada núm. 23575 del Col·legi Oficial de Psicòlegs), Postgrau en Teatreteràpia per l’ISEP, Postgrau en Psicomotricitat Educativa per la Universitat de Barcelona i formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier en Ajuda Terapèutica per l’AEC.  

Cristina Tormo Llorens

Educadora social per la UB (2007-2011). Amb una àmplia experiència en el treball amb infància, especialitzada en Psicomotricitat a l’AEC (2012-2016). Treballa en diferents projectes de psicomotricitat educativa, com Tariqa Psicomotriu i Òptima Psicologia, fent sessions d’ajuda psicomotriu, i com a coordinadora i educadora a l’Espai Familiar Guineueta. 

Pol Albiñana

Diplomatura en Magisteri d’Educació Física per l’UB;  formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier educativa i preventiva per l’AEC; formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier en ajuda terapèutica per l’AEC; graduat en Magisteri d’Educació Primària (menció Pedagogia Terapèutica) per l’UNIR.  

Abel Gasol

Formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier especialització en ajuda terapèutica (AEC). Formació en Pedagogía Sistémica fonamentació i especialització (Institut GESTALT). Àmplia experiència en en camp de l’Estimulació Sensorial i la seva aplicació en l’acompanyament de persones amb discapacitat (JOCVIU Associació).

Valentina Simonetti Fernandez

Licenciada en Psicomotricidad por la Escuela Universitaria de Tecnología Médica, Facultad de Medicina – Universidad de la República (Uruguay). Máster Universitario en Rehabilitación Neuropsicológica y Estimulación Cognitiva (Universidad Autónoma de Barcelona – Institut Guttmann).

I altres especialistes complementaris als nostres serveis.